תיקון של אי סימטריה בשדיים הינו הליך אסטטי ופונקציונלי במידה מסוימת. לרוב, מטופלות עם אי סימטריה בחזה מפתחים חסמים פסיכולוגיים ותחושות לא נעימות הבאים לידי ביטוי בחוסר ביטחון עצמי וביישנות בציבור. כאשר השד
אינו פרופורציונלי לשד השני, אני משתמש בטכניקות שונות כדי לתקן את האי סימטריה. השיטות כוללות: הגדלה והרמה בצד אחד והגדלה בלבד בצד השני, הקטנה של צד אחד והגדלה של הצד השני. קיימת גם שיטה לשינוי של מנח ניפוח; בשיטה זו משתמשים גם במותחני רקמה כגון בלון אשר מרחיב את הרקמה של העור. באופן כללי, הניתוח לתיקון אי סימטריה הינו ניתוח יחסית מורכב ובעל דרגות שונות (a, b, c) המצריך חשיבה רבה ותכנון קפדני תוך שיתוף המטופל/ת בבחירת ההליך.
מה השיטות המבוצעות בניתוח מסוג זה?
בניתוח מסוג זה, אני משתמש בשיטה ייחודית תוך שילוב של טכניקות שונות בהתאם למצב הייחודי של המטופל, כגון: הרמה של צד אחד והגדלה של צד שני, הקטנה של צד אחד והרמה של צד שני, ניפוח החזה בעזרת בלון מיוחד וכו'. שילוב של השיטות האלה מאפשרות לי גמישות בהתאמת הגודל והמיקום של החזה לפי מבנה הגוף של המטופל/ת על מנת להשיג את התוצאה המיטבית ביותר.
מהן הסיבות הנפוצות לבחירה בטיפול זה?
מדובר במטופלות שהשד לא פרופורציונלי לשד השני או שמנח קו הפטמות אינו באותו הגובה; שכתוצאה מכך הן מתביישות להיראות בציבור ולחשוף את עצמן בים עם ביקיני או להתקלח במקלחת משותפת כמו שקורה בצבא.
מה התוצאה הרצויה לאחר הניתוח זה?
לאחר הניתוח, ניתן לראות חזה פרופורציונלי ואסטתי המותאם למבנה הגוף של המטופלת; דבר אשר משפר בצורה משמעותית את הביטחון העצמי של המטופלות ומוריד מהן את הרגשת חוסר הנעימות והביישנות שלהן בסביבת אנשים אחרים.
מהו משך הניתוח והאם נדרשים ימי אשפוז?
ניתוח קצר הנמשך כמספר שעות וברוב המקרים אינו מצריך אשפוז; המטופלת משוחררת לביתה עוד באותו היום. במקרים מסוימים זה תלוי בטכניקה ובמהלך הניתוח (למשל אם נדרשים נקזים)???.
מהם זמני ההחלמה השכיחים בקרב רוב המטופלים?
במידה ואין סיבוכים או צורך בנקזים וכדומה, זמן ההחלמה יחסית קצר; וכמו כל שאר ניתוחי החזה, על המטופלות ללבוש גוזייה מיוחדת ולהימנע מפעילות ספורטיבית למשך שישה שבועות .
האם נדרשות הכנות מקדימות לפני הניתוח?
במקרה של מטופלת עם היסטוריה של סרטן השד במשפחה, עליה להיבדק על ידי כירורג שד באמצעות אולטרה סאונד על מנת לשלול סרטן השד ולוודא שהכול תקין.
האם יש זמן או עונה המומלצים לביצוע ניתוח מסוג זה?
מטופלות צעירות בגילאי 17-18 שסיימו את התפתחותן, לדעתי אינן צריכות לחכות וחד משמעית ולבצע את הניתוח כמה שיותר מוקדם על מנת שייהנו מאיכות חיים והרגשת דימוי עצמי גבוה כמה שיותר מהר.
באופן כללי אני ממליץ לכל מטופלת לא לבצע ניתוח כזה בעונת הקיץ מכיוון שהמטופלת לא תוכל להיכנס לים במשך 6 שבועות ולכן עדיף לבצע בתקופת החורף.
האם ניתן להניק לאחר הניתוח?
אם אישה יכלה להניק לפני הניתוח אז היא תוכל להניק גם לאחריו אך אני תמיד מזכיר למטופלות שלי שצריך לקחת בחשבון שבמקרים מסויימים יכולה להיות ירידה בכמות החלב.